Nå satser Per millioner på Rudshøgda

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hatterud Gruppen investerer og bygger nytt administrasjons- og verkstedbygg. Nå har selskapet valgt Ø.M. Fjeld til å utføre byggingen av det nye anlegget på Rudshøgda i Ringsaker, like ved siden av sitt eksisterende anlegg.

Totalentreprisekontrakten mellom Hatterud Gruppen og ØMF Hamar, som er et av i alt åtte regionselskaper i Ø.M. Fjeld-konsernet, omfatter arbeider for til sammen 45 MNOK (ekskl.mva), samt noen opsjoner i størrelsesorden tre millioner kroner. Oppdraget består av kontorer i tre etasjer, til sammen rundt 1.000 m2, samt verksted, lager og vaskehall på rundt 1400 m2. Bygget utføres stålkonstruksjon med sandwich yttervegger og delevegger mot vaskehall og kontordel. Kontordelen oppgraderes blant annet med skrå glassfasade, glasstrapp og høyglanspolert betonggulv. Det nye anlegget er tegnet av HeiArk AS.

– Byggebransjen preges av et strammere marked om dagen, og da er det selvsagt veldig hyggelig å få et slikt oppdrag. Når boligmarkedet nesten blir helt borte, er det enda viktigere enn tidligere å fylle opp ordreboken med oppdrag fra private bedrifter og offentlige virksomheter. Vi kjenner Hatterud Gruppen som en solid og dyktig aktør innenfor sitt segment, og vi gleder oss til å samarbeide med dem om å finne og bygge løsningene som skal gjøre bedriften enda mer konkurransedyktig, sier daglig leder Ole-Jo Engelstad i ØMF Hamar.

Hatterud sin hovedvirksomhet er transport, graving og gjødselhåndtering. I tillegg er selskapet store på salg av vogner og gjødselutstyr.

– Vi har i år eksistert i 35 år, og har vært på Rudshøgda siden 1998. Nå investerer vi kraftig for å kunne utvikle oss mer, og ikke minst utnytte de fine mulighetene som ligger på tomta, rett ved E6. Jeg har stor tro på Rudshøgda, det er her vi trives og her skjer det mye positivt som vi vil være med på, sier daglig leder og eier Per Hatterud i Hatterud Gruppen. Han legger til at virksomheten flyttes til det nye bygget, og at dagens lokaler vil bli leid ut eller vurdert solgt.

Rammesøknad sendes før ferien, og detaljprosjekteringen settes i gang rett over ferien. De fysiske arbeidene skal etter planen startes i september. Tiltakshaver skal selv stå for grunnarbeidene. Et eldre stålbygg som står på tomta, må også flyttes noen hundre meter før byggestart. Byggeprosjektet har en oppstart i september, og ferdigstilles våren 2024.

Ole-Jo Engelstad i ØMF Hamar og Per Hatterud i Hatterud Gruppen rakk å signere byggekontrakt før sommerferien. Til høsten starter byggingen av et nytt administrasjons- og verkstedbygg på Rudshøgda i Ringsaker.