Helnor vokser seg større og satser kortreist på Rudshøgda 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Helnor satset for fullt med nybygg på Rudshøgda i 2018. Nå er bedriften i full gang med å bygge på nye 1.000 kvadratmeter, som vil gjøre at det tar bittelitt lengre tid å suse forbi fabrikken rett ved E6. Med satsning på kortreist produksjon har voksesmertene meldt seg.    

– Nå er vi i full gang med å utvide fabrikken vår, sier Sigmund Hjorth i Helnor.  

Fem år etter at en helt ny fabrikk sto ferdig på Rudshøgda er bygginga av et nytt tilbygg på cirka 1.000 kvadratmeter godt i gang.  

Dette vil gi bedriften ny og kjærkommen lagerplass og i tillegg forberedes det for større kontorarealer.  

Hjemvendt fra Kina 

– Dette gjør vi av flere grunner. Med beslutningen vi har tatt om å flytte mer av produksjonen vår hjem, fra blant annet Kina, må vi utvide produksjonsarealet i eget hus. Dette løser vi nå med å bygge ut våre lokaler. I tillegg jobber vi med nye produkter som skal produseres i våre lokaler på Rudshøgda, forteller Hjorth og legger til at vekst og utvikling er en klar satsning for bedriften.  

Multibygg er totaltentreprenør for byggeprosjektet, som skal stå ferdig i starten av november.  

 – Vi startet gravinga i slutten av juni, og er nå midt i en byggeprosess som skal gå fort. Det nye tilbygget vårt SKAL stå klart før vinteren, forteller Hjorth. Minnene fra fabrikkbygginga på Rudshøgda gjennom vinteren 2018, som var den mest snørike på lange tider, har satt iskalde spor for bedriftslederen.  

– Da erfarte vi at vi ikke skal bygge på vinteren igjen. Det ble en dyr og slitsom erfaring, med stort oppvarmingsbehov og mye snømåking, minnes Hjorth. 

Lange tradisjoner for vann og avløp 

Helnor er lokalisert med produksjon og lager på Rudshøgda, og omsatte for over 60 millioner kroner i 2022. Bedriften har 16 dyktige ansatte som utvikler, produserer og selger gode løsninger og produkter innen VA-teknikk, bygg- og anlegg, samt VVS.  

– Forretningsideen er å utvikle, produsere og selge kvalitetsprodukter for adkomst samt betjening og kontroll av vann og avløp. Siden vår første inspeksjonsluke ble utviklet i 1974, har vi jobbet kontinuerlig med å tilby bygg og anleggsbransjen smarte løsninger for tilgang til installasjoner i vegg, himling, gulv eller andre steder, forteller Hjorth.  

Helnor så dagens lys som et varemerke fra H. Nordahl Hagen i 1970, og ble etablert som eget selskap på 1990-tallet. Eier er fremdeles H. Nordahl Hagen AS, som med sin historie tilbake til 1955 har hatt en betydelig påvirkning på flere av løsningene som benyttes i de ulike bransjene.