Rudshøgda: En attraktiv plass

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Midt i hjertet av Ringsaker og Innlandet finner vi Rudshøgda, som er et attraktivt og tiltrekkende næringsområde.

Rudshøgda har et pulserende og variert næringsliv med spennende bedrifter og dyktige mennesker. Området har lang historie hvor blant annet visesanger og forfatter Alf Prøysen holdt til, og området endret seg raskt fra å være et skogsområde til et industri- og handelsområde når E6 ble forlenget fra Økelsrud nord for Brumunddal og fram til Mjøsbrua ved Moelv i 1986. I dag er industri, transport og logistikk blant de største næringene på området, men vi finner også næringer innenfor service og handel. Den største bedriften på Rudshøgda er Nortura. Kjøttfabrikken har rundt 650 ansatte her og produserer 100 tonn ferdigvare hver dag.

Nærhet til alt

Med sin geografiske beliggenhet sentralt i Mjøsregionen og tett ved ny firefelts-E6 og jernbane, er Rudshøgda blitt et attraktivt sted for næringsetableringer. Her finner vi mer enn 100 bedrifter som sysselsetter rundt 1.700 arbeidstagere.

Mjøsregionen er Innlandets raskest voksende næringslivsregion og innenfor 1 times reiseavstand ligger de 5 mjøsbyene Hamar, Gjøvik, Lillehammer, Brumunddal og Moelv: Rudshøgda er også et viktig knutepunkt for gjennomreisende med videre avkjøring til hytte- og skidestinasjonen Sjusjøen. Til Gardermoen er reiseavstanden i overkant av 1 time og til Oslo ca 1,5 time.