Ladestasjon Rudshøgda Coop

Coop Innlandet åpner ladepark på OBS Rudshøgda

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Behovet for ladere til EL-biler er sterkt økende og Coop Innlandet bygger ladepark ved nye E6 sammen Kople og Powered by E-ON Clever.

I takt med det stadig økende behovet for ladere opplever Coop Innlandet at flere og flere kunder ønsker å lade bilen sin på OBS Rudshøgda. For å imøtekomme dette ønsket åpner Kople sine første 12 ladeplasser på OBS Rudshøgda lørdag 10. juli kl. 10:00.

Ytterligere to ladeplasser blir koplet på når elektronikken til disse kommer på plass, forteller Vidar Flagstad, storkundeansvarlig i Kople.

– På Kopleladere kan alle typer biler lade. Vi ønsker å gjøre det enkelt å lade, og har derfor åpent ladenettverk. Dette betyr at du kan bruke både brikker og apper fra andre ladeleverandører til å starte ladeøkten din, i tillegg til Koples egen app og brikke. Det er også mulig å bruke drop-in betaling. Når du kommer inn på ladestedet, vil du se både gule og grønne ladere. De gule er lynladere, har kun CCS uttak, og gir opptil 200 kW strøm, avhengig av hva bilen tar imot. De grønne gir opptil 125 kW, og har også Chademo uttak. Slik skal det være enkelt for elbilsjåførene å se hvilken lader som passer til sin bil og sitt ladebehov, slik at trafikkflyten på ladeøya vår blir god, forklarer Flagstad. – Og hvis det er behov for hjelp til ladeøkten, så er vi tilgjengelig på telefon hele sommeren med norsk ladesupport!

Senere i år åpner Powered by E-ON Clever 6 ladeplasser. Det er også planlagt en ytterligere utvidelse av ladeparken med 16 ladeplasser i løpet av høsten.

– Vi har lenge sett et økende behov for å tilby våre kunder og medeiere et utvidet ladetilbud på OBS Rudshøgda sier Dag Roger Rinde, administrerende direktør i Coop Innlandet SA.

Rinde forteller at Coop Innlandet har jobbet siden i fjor høst for å tilrettelegge for en av de største ladeparkene i Innlandet med totalt 36 ladeplasser for EL-biler.

– OBS Rudshøgda er et naturlig stoppested for å lade EL-bilen. Her kan du gjøre storhandel på OBS på vei til hytta eller når du handler til helgen og du kan besøke vår koselige kafe mens du venter på at bilen lades. Både OBS og kafeen har lange åpningstider. OBS har åpent 08 – 22 og lørdag 08 – 20. Kafeen er åpen 8-20 og lørdag 8-18.

– I løpet av året vil vi åpne ladestasjoner på ytterligere 4 butikker og vi vil kontinuerlig jobbe med å utvikle et godt ladetilbud langs hovedveiene på Innlandet hvor vi har butikker. I løpet av 1. kvartal 2022 planlegger vi å ha åpnet et betydelig antall EL-bil ladere ved mer enn 10 av butikkene våre.